Altijd al willen weten hoe je zelf pesto maakt? Daar ga ik je bij helpen! Het is namelijk helemaal niet moeilijk om te maken. Ik ga je ook alvast een waarschuwing geven: Als je deze eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer een potje pesto uit de supermarkt. Let’s go!
Wat heb je nodig?
- 1 teentje knoflook
- 40 gram Parmezaanse kaaskruimels
- 5 eetlepels extra vierge olijfolie (Ik gebruik de allerlekkerste olijfolie van Italevo)
- 1 biologisch basilicum plantje
- 40 gram pijnboompitten
- Snufje Keltisch zeezout en peper naar smaak
Keukentools:
Staafmixer/blender
Hoe maak je het?
- Pluk alle blaadjes van het basilicumplantje en plaats ze in een bak of de kom van de blender.
- Voeg het teentje knoflook, de Parmezaanse kaaskruimels en de pijnboompitten toe aan de basilicumblaadjes.
- Giet de 5 eetlepels extra vierge olijfolie over de andere ingrediƫnten in de kom.
- Breng de mix op smaak met een snufje Keltisch zeezout en peper naar jouw voorkeur.
- Meng het geheel met een staafmixer of blender tot je een gladde pestostructuur hebt bereikt. Als de pesto te dik is, voeg dan wat extra olijfolie toe naar smaak.
- Proef de pesto en pas de kruiden aan indien nodig.
Nu je weet hoe je makkelijk zelf pesto kunt maken, kun je dit natuurlijk ook toevoegen aan je eigen gerechten! Maak er bijvoorbeeld een heerlijke pasta pesto van, voeg het toe als smaakmaker aan een salade of smeer het op je brood! De variaties zijn eindeloos.