Op zoek naar een gezond recept voor pompoencake? Zoek niet verder!
Deze heerlijke pompoencake is het perfecte tussendoortje voor een gezonde levensstijl.
Makkelijk om te maken, super voedzaam en ook nog eens glutenvrij & lactose vrij! Win win win situatie dus. 😉
Wat heb je nodig?
- 400 gram pompoenblokjes
- 150 gram amandelmeel
- 100 gram kokosmeel
- 60 gram rozijnen
- 3 eieren
- 1 el Ceylon kaneel
- 1 tl koek en speculaas kruiden
- 1 tl vanille extract
- 1 tl baking soda + scheutje citroensap
Overige benodigdheden:
- Cakeblik
- Staafmixer/blender/keukenmachine
- Bakpapier
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes, of koop ze voorgesneden
3. Kook de pompoenblokjes ongeveer 10 minuten tot dat ze goed gaar zijn
4. Giet de pompoenblokjes af, laat ze eventjes afkoelen en dep vervolgens met een keuken papiertje het vocht er een beetje uit
5. Meng de kokosmeel, de amandelmeel, kaneel en koek en speculaaskruiden in een kom
6. Mix de pompoen, vanille extract en de eieren tot een glad mengsel met de keukenmachine of blender.
7. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe aan dit mengsel en zorg dat het een glad mengsel wordt
8. Spatel hier de rozijnen en wat stukjes pecannoten doorheen
9. Doe de baking soda in een bakje met een scheutje citroensap, roer dit goed en spatel dit als laatste door het mengsel heen.
10. Giet het mengsel in de cakevorm en druk ter decoratie nog wat pecannoten in het beslag.
11. Zet de cake in de oven voor ongeveer 40 minuten tot deze gaar is.
12. Geniet er van!
Je kunt de cake maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren, maar je kunt er ook voor kiezen om de cake na het afkoelen te snijden en per plakje in te vriezen!
Leer meer over de gezondheidsvoordelen van pompoen in onze blog!